Oldal kiválasztása

Kontakt:

 

 

 

Pál Tibor Kornél (HC)
thor78@freemail.hu
06 (70) 389-2708

Gerencsèr Gábor
gerencser.g91@gmail.com
06 (30) 570- 6855

Elnök :    Pál Tibor Kornél(HC)

A név: A csapat neve Enthroners (Koronázók)
utalva Székesfehérvár történelmére.
A csapatszínek:
sötétkék, fehér, arany.

A csapat nem használja az #1-es mezt,
mely a szurkolói mezszám lett.

A csapat jelmondata: FEAR The E!

Az aréna: FIRST Field

8000. Székesfehérvár,
Takarodó út 3.

Az Enthroners a Takarodó úton található MÁV Előre stadion használta.

2016-ban a Sóstói Stadion átépítésével párhuzamosan annak elbontott

szerkezeti elemeivel és székeivel épült fel, ez Magyarország első és jelenleg egyetlen,
az amerikai futball szabványai szerinti 120 yardos stadionja;
Európában is ritkaságszámba megy, hogy egy amerikaifutball-csapatnak
saját pályája legyen. 
A pálya egyben a válogatott hazai pályájává is vált.
Elnevezése FIRST Field, mely szintén utal arra,
hogy Magyarország első amefikai futball-stadionja.

2017 évben a Pannon Bowl győztese és ezzel a Divízió 1 bajnoka 2800 néző előtt a Fehérvár Enthroners! 28 : 7 legyőzte a Budapest Eagles csapatát. Veretlenül fejezte  be a Bajnokságot és feljutott a HFL-be.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Osztályozó mérkőzés 2016.10.08

Sikerült a feljutás a DIV I.-be. Izgalmas mérkőzésen  csapatunk  35 : 6 arányú győzelmet aratott a Tabánya Mustangs csapata ellen, így a következő szezonban már egy divízióval feljebb folytatjuk!

Csodálatos volt Fiúk, ragyogott a sisakokon a Koronás E!
Köszönet az edzőknek,  Pál Tibor Kornél Head Coach-nak a hihetetlen felkészítésért, és az irányításért.
Természetes a Közönségünk az #1-esek kitettek magukért, sokan voltak, és zúgott a lelátó mint mindig.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Történetünk:

2007. február közepén alakult meg nemhivatalosan. Az egyik internetes fórumon pár fiatal megszervezett egy megbeszélést és ezután elkezdődött a csapat építése. 2008-ban megtörtént a hivatalos alapítás is, ezáltal bejegyzett sportegyesület lett.

A 2008-as év az előkészületi meccsekről, valamint a Rookie-kupán való részvételről szólt. A koronázók gárdája több hazai és idegenbeli meccsen bizonyította, hogy van helye a hazai amerikai-futball életben. A városban is egyre többen lettek kíváncsiak erre a sportra.

2009-ben indult a MAFL Divízió III-as bajnokságában, ahol 1 győzelemmel és 3 vereséggel a 7. helyet szerezte meg, lemaradva ezzel a rájátszásba jutástól. Ebben az évben már Jim Brownwood amerikai edző is segítette munkájukat. Az általa képviselt pozitív mentalitás hamar megérződött a csapaton.

2010-ben egy újfajta kiírásnak köszönhetően a csapat a Divízió II-ben indult, ahol egészen a 3. helyig jutott. Még ebben az évben elkezdődött a junior csapat építése is. 2010 őszén a Dunaújváros Gorillaz juniorjaival együttesen a közös ifjúsági csapat ezüstérmet szerzett.

2011-ben a Koronázók felnőtt csapata győzelem nélkül az utolsó, 10. helyen zárt a Divízió II-es bajnokságban. 2012-ben és 2013-ban a csapat nem indult a felnőtt pontvadászatban. 2013-ban a junior csapat az elődöntőig menetelt, ahol az Újpest Bulldogs Jr. csapata ellen kikapott, de így is a legjobb vidéki csapatként 4. helyezést ért el.

2014-ben a felnőtt csapat 2 év kihagyás után ismét elindult a hivatalos Divízió II. bajnokságban ahol, nem sikerült mérkőzést nyernie, így 11. helyezettként lemaradtak a rájátszásról.

2015-ben az ESA Divízió II-ben 2 győzelemmel és 2 vereséggel az 5. helyen végeztek az alapszakaszban, a Wild Card körben azonban nem sikerült megverni a Zala Predatorscsapatát. Az U17 csapat 2015-ben magyar bajnok lett.

A 2016-os Divízió II bajnokság során mutatkozott be a csapat a FIRST Fielden. Az alapszakaszt veretlenül zárták a 2. helyen, az elődöntőben legyőzték a Dabas Sparks csapatát, ám a döntőben hazai pályán vereséget szenvedtek a szintén veretlen alapszakaszgyőztes Budapest Eagles csapatától.
A második hellyel osztályozót játszhattak a Divízió I-be jutásért a Tatabánya Mustangs ellen, melyet 35:6 arányban meg is nyertek, így feljutottak a másodosztályba.

2017 évben a Pannon Bowl győztese és ezzel a Divízió 1 bajnoka 2800 néző előtt a Fehérvár Enthroners! 28 : 7 legyőzte a Budapest Eagles csapatát. Veretlenül fejezte  be a Bajnokságot.
Feljutott a HFL-be.

Nyolc év hét percben, jó szórakozást mindenkinek!

___________________________________

 

Free WordPress Themes, Free Android Games